Betaalbaar wonen in een groene oase

In de nieuwe wijk Dijckerwaal in ’s-Gravenzande zijn projectontwikkelaar VORM en BM van Houwelingen gestart met de bouw van nieuwbouwproject ENTREE. Twee vierlaagse woongebouwen met 56 betaalbare koop- en huurwoningen verrijzen in een groene oase, waar water en natuur een prominente rol krijgen. De naam doet het al vermoeden: het nieuwbouwproject markeert de ontsluiting van de woonwijk De Vlindertuin. Twee kleinschalige woongebouwen waar men tussendoor de wijk in- en uitrijdt. ENTREE maakt onderdeel uit van deelplan Dijckerwaal II.

Op donderdag 13 oktober gaf wethouder Michiel Ferwerda, samen met de toekomstige bewoners en VORM, het officiële startsein voor de realisatie van de 56 woningen 🏗. De twee woongebouwen in nieuwbouwwijk De Vlindertuin, beschikken over 24 koopwoningen in het zuidelijke woongebouw en 32 duurzame middensegment huurwoningen in het noordelijke woongebouw. Deze huurwoningen zijn gekocht door Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens PME pensioenfonds. Inwoners van Westland van 55 jaar en ouder krijgen voorrang bij de verhuur. Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming en warmte-terugwininstallaties. Dat leidt tot comfortabele woningen met relatief lage energielasten. Beide woongebouwen zijn kleinschalig en daarmee gemoedelijk. Wonen in ENTREE wordt betaalbaar wonen in een groene oase, op 5 minuten fietsen van het nieuwe centrum, inmiddels bekend als de “Stad aan zee”.

Wethouder Michiel Ferwerda is blij dat starters en senioren met dit project een mooi plekje in Westland krijgen. “Dit zorgt ervoor dat starters hier hun wooncarrière kunnen starten en de senioren zorgen ervoor dat er doorstroming op de woningmarkt komt.”

Duurzaam & betaalbaar
ENTREE wordt een inclusieve woonplek voor jong en oud. Grote raampartijen en ruime balkons kenmerken beide appartementsgebouwen. De woningen in ENTREE worden betaalbare koop- en huurwoningen en hebben een woonoppervlakte van respectievelijk 50m2 en 73 m2. ”De koopwoningen zijn echt bedoeld voor starters op de woningmarkt. De 24 koopwoningen worden in basis voorzien van twee kamers. Hier vinden starters een betaalbare en duurzame woning”, vertelt Willem Romijn, Ontwikkelmanager bij VORM.

Een groene oase
Water en natuur krijgen een belangrijke rol, dankzij een ecologische zone die door de woonwijk loopt. Dit maakt de omgeving van ENTREE groen en waterrijk. Natuur en water in de woonomgeving heeft een positieve uitwerking op de gezondheid van de bewoners. Het vermindert stress en verbetert bijvoorbeeld de stemming en concentratie. Bovendien gaat het hittestress tegen en voorziet in verkoeling in de zomer.