Rijnvaart – start verhuur 44 sociale huurappartementen

Woningcorporatie Wonen Wateringen levert 44 sociale-huurappartementen op in de nieuwe wijk Rijnvaart in ’s-Gravenzande. De inschrijving voor de verhuur start op woensdag 29 januari vanaf 20.00 uur. Met het nieuwbouwproject breidt Wonen Wateringen voor het eerst haar woningaanbod uit buiten Wateringen en Kwintsheul, waar de corporatie al 105 jaar actief is. Ze reageert daarmee op de grote behoefte aan sociale huurwoningen in heel Westland.

Aardgasvrij, landelijk wonen

Het project maakt deel uit van de aardgasvrije nieuwbouwwijk Rijnvaart, aan de rand van ‘s-Gravenzande, en is gelegen aan de nieuwe straat Fluwijn, die parallel loopt met de Poelkade. Twee identieke panden, Rijn en Vaart, bieden elk ruimte aan 22 driekamerappartementen en sluiten door hun kleinschaligheid goed aan bij de landelijke omgeving. De keuze voor een zogeheten alzijdig ontwerp zorgt voor uitzicht naar alle windstreken. De ene bewoner kijkt mogelijk graag uit over de kassen van het Westland. De ander geniet van uitzicht van de nieuwbouwwoningen.

Kleinschalig, comfortabel met eigen karakter en duurzaam

De twee gebouwen hebben drie verdiepingen en een lift. Op de begane grond zijn rond de centrale hal vier woningen gesitueerd. Per verdieping zijn er zes woningen. Elke woning heeft twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken, een badkamer en apart toilet. Alle woningen beschikken over een eigen berging op de begane grond en een balkon of tuin.
Wonen Wateringen levert het sociale-woningbouwproject dit voorjaar op. De prijs per maand voor een appartement bedraagt € 619,01 tot € 736,14 per maand exclusief servicekosten.

Inschrijven

Inschrijving voor één van de nieuwe huurwoningen is mogelijk vanaf 29 januari 2020 via www.woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving sluit op 16 februari 2020. Geïnteresseerden die in aanmerking willen komen voor een woning moeten tevens ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden en voldoen aan de inkomenseisen. Bij de selectie van kandidaten gaat Wonen Wateringen uit van de Huisvestingsverordening Haaglanden.

Meer informatie?

Meer informatie over dit sociale-huurwoningproject is beschikbaar op www.woonnet-haaglanden.nl. De verhuurbrochure van Rijnvaart wordt aangeboden op www.wonenwateringen.nl/huurwoning/aanbod. Voor vragen kan men contact opnemen met een woonconsulent van Wonen Wateringen: telefoon 0174 293 650 of info@wonenwateringen.nl

Over Wonen Wateringen

Wonen Wateringen is sinds 1914 actief als woningcorporatie in de kernen Wateringen en Kwintsheul, en heeft ruim 2000 woningen in bezit. De corporatie staat dicht bij haar huurders en is sterk verankerd in de lokale gemeenschap. Door de blijvend toenemende behoefte aan sociale huurwoningen in heel Westland, heeft Wonen Wateringen recent de stap gezet om de grenzen van haar werkgebied duurzaam te verleggen. Zo wil zij bijdragen aan het behoud van vitale kernen in het Westland, met gevarieerd (doorstroom)aanbod voor starters, gezinnen en senioren.