Bouw De Vlindertuin van start

De bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject de Vlindertuin in Waelpark is begonnen. VORM Bouw is op 7 november 2017 gestart met het heien van de eerste huurwoningen. Zodra het heien voor de huurwoningen klaar is, gaat VORM aan de slag met het heiwerk voor de koopwoningen. De woningen worden naar verwachting in het 4e kwartaal van 2018 opgeleverd.

In de Vlindertuin, het tweede deelplan dat in Waelpark in ontwikkeling gaat, komen in totaal 250 nieuwe woningen, waarvan bijna de helft in de vrije sector huur. In fase 1A wordt een deel van deze huurwoningen gebouwd. Fase 1B bestaat uit 24 ruime eengezinswoningen en 8 royale twee-onder-één-kappers, die allemaal al zijn verkocht.

Heien tot eind december
VORM Bouw heeft de omwonenden met een brief geïnformeerd over de de start van de bouwwerkzaamheden. Anders dan in de brief van VORM staat, zal het heien niet slechts 2 weken duren, maar zal dit afhankelijk van het weer, doorgaan tot eind december.

Naar verwachting in februari 2018 zal VORM Bouw dan verder gaan met het heien van de volgende fase. Buiten de heiwerkzaamheden, zullen er tot eind 2018 ook andere bouwwerkzaamheden plaatsvinden in fase 1.

Bouwverkeer
Het bouwverkeer voor de Vlindertuin zal tot medio april 2018 over de huidige bouwweg in Waelpark rijden. Zodra het zuidelijke deel van de 2e ontsluitingsweg Teylingen klaar is, worden het bouwverkeer en het woonverkeer omgeleid. Vanaf dat moment hoeven bewoners van de al opgeleverde woningen in Dijckerwaal niet meer via bedrijventerrein Teylingen te rijden, maar via een kortere (nog tijdelijke) ontsluiting richting de 2e ontsluitingsweg Teylingen en de Naaldwijkseweg kunnen rijden.

Meer weten?
Met vragen over de uitvoering, kunt u contact opnemen met de uitvoerder van VORM Bouw (algemeen telefoonnummer van VORM: 078 642 1300).
Wilt u op de hoogte blijven van de volgende fasen of heeft u interesse in wonen in de Vlindertuin? Schrijf u hier in.