Woensdag 21 september tekenden Heijmans Vastgoed (Esther Fleers) en ONW (Fred Vlasblom en Bert Melles) de koopovereenkomst voor het deelplan Nieuw Zand, onderdeel van woongebied Waelpolder in ’s-Gravenzande. In het naastgelegen woongebied Rijnvaart ontwikkelde Heijmans al eerder het succesvolle plan Zand & Honing.

Het deelplan Nieuw Zand omvat 54 eengezinswoningen bestaande uit een mix van rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen. In het plan vallen 18 eengezinswoningen binnen het betaalbare segment.

De woningen hebben een stoere en stijlvolle uitstraling en zijn naar ontwerp van Mulleners+Mulleners architecten. Ten oosten van de Fluwijn komen 42 rij- en hoekwoningen van verschillende breedtes opgesteld rondom een hof waar men ook kan parkeren. Het hof is gelegen langs de ecologische zone waardoor veel woningen uitkijken over groen en water. Nabij de karakteristieke Poelkade komt een rij van 4 royale woningen, in dezelfde stijl als de tweekappers. Deze woningen hebben samen de uitstraling van een groot landhuis. Tot slot komen er tussen de Fluwijn en Poelkade 8 twee-onder-een-kapwoningen op ruime kavels met parkeren op eigen terrein. Interesse in de woningen van het plan Nieuw-Zand? Ga naar de projectwebsite www.nieuwzand.nl voor meer informatie.